Elkészítés: A marinált paprikát előző nap elkészítjük. A paprikákat 200 fokos sütőben addig sütjük, míg felhólyagosodik és itt-ott akár meg is feketedik a héja, hagyjuk langyosra hűlni. 3 evőkanál ecetből egy csipet sóval, édesítővel és 2 dl vízzel salátalevet keverünk. A langyos paprikákról lehúzzuk a héjat. Ha lehet, a salátalé felett dolgozzunk, hogy a paprikából kicsöpögő lé ne vesszen kárba. A magokat is kiszedjük – már amennyi sikerül. :) Beletesszük a salátalébe, öntünk rá egy réteg olívaolajat. Hűtőben tároljuk.
A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A spenótot száraz teflonserpenyőbe tesszük, megvárjuk, míg összeesik. Langyosra hűtjük, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, durvára vágjuk. Összeforgatjuk az ordával, a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott snidlinggel. Szintén sózzuk, borsozzuk.
Ezt a tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, felgöngyöljük, majd alufóliába tekerjük, a széleit megcsavarjuk, mint a szaloncukrot.
Egy tepsire ültetjük a roládokat, ujjnyi vizet öntünk alá, majd 200 fokos sütőbe toljuk fél órára. Kivéve langyosra hűtjük.
Közben a kölest - mint a rizst - sós, dupla mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kihűtjük. A marinált paprikát és a pórét apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a kölessel.
Tálalás előtt a roládokat kicsomagoljuk, enyhén kiolajozott serpenyőben minden oldalukat átpirítjuk. Ferdén felszeletelve, a kölessalátával körítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.