Elkészítés: A marinált paprikát előző nap elkészítjük. A paprikákat 200 fokos sütőben addig sütjük, míg felhólyagosodik és itt-ott akár meg is feketedik a héja, hagyjuk langyosra hűlni. 3 evőkanál ecetből egy csipet sóval, édesítővel és 2 dl vízzel salátalevet keverünk. A langyos paprikákról lehúzzuk a héjat. Ha lehet, a salátalé felett dolgozzunk, hogy a paprikából kicsöpögő lé ne vesszen kárba. A magokat is kiszedjük – már amennyi sikerül. :) Beletesszük a salátalébe, öntünk rá egy réteg olívaolajat. Hűtőben tároljuk.
A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A spenótot száraz teflonserpenyőbe tesszük, megvárjuk, míg összeesik. Langyosra hűtjük, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, durvára vágjuk. Összeforgatjuk az ordával, a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott snidlinggel. Szintén sózzuk, borsozzuk.
Ezt a tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, felgöngyöljük, majd alufóliába tekerjük, a széleit megcsavarjuk, mint a szaloncukrot.
Egy tepsire ültetjük a roládokat, ujjnyi vizet öntünk alá, majd 200 fokos sütőbe toljuk fél órára. Kivéve langyosra hűtjük.
Közben a kölest - mint a rizst - sós, dupla mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kihűtjük. A marinált paprikát és a pórét apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a kölessel.
Tálalás előtt a roládokat kicsomagoljuk, enyhén kiolajozott serpenyőben minden oldalukat átpirítjuk. Ferdén felszeletelve, a kölessalátával körítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.