- Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a fokhagymát és a lilahagymát karikákra vágjuk. A trappistát lereszeljük.
- Egy nagyméretű serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk a fokhagymát, és a lilahagymát.
- Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a spenótot, és közepes lángon megpároljuk. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk.
- Öntsük a tejszínt a spenótra, fűszerezzük cayenne borssal. Ha felforrt, beletördeljük a kéksajtot, hozzáadjuk a trappistát. Kevergetve főzzük, amíg a tejszín kissé besűrűsödik, és a sajt elolvad. Ha kész, félretesszük, kb. 15 percre, hogy összeálljon.
- Egy serpenyőben, közepes lángon – olaj és más zsiradék nélkül – megmelegítjük a tortillának mindkét oldalát, majd, ha kicsit megpirult, rakjunk a közepére a spenótos töltelékből és a felvágott paprikából.
- Hajtsuk össze, és mindkét oldalát süssük meg, amíg a tortilla meg nem pirul.
- Rakjuk a quesadillákat egy vágódeszkára, és mindegyiket vágjuk három felé. Nem baj, ha kifolyik egy kis töltelék!
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)