Előmelegítjük a sütőt 250°C-ra. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A pizzatésztát két egyenlő részre vágjuk. Felaprítjuk a fokhagymát és a petrezselyem leveleit. Durván felvágjuk a jégsalátát. Felcsíkozzuk a körtét és meglocsoljuk a vörösborecet negyedével.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olíva olajat, majd megpirítjük benne a fokhagyma felét. Hozzáadjuk a spenótot és kevergetve fonnyasztjuk körül-belül 2-3 perc alatt. Ha kész, a spenótot egy szűrőbe tesszük, és egy fakanál segítségével kinyomkodjuk belőle a vizet, majd áttesszük egy közepes keverőtálba
A spenóthoz adjuk a rikottát és a parmezánt. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A liszt felével meghintjük a vágódeszkát. Kinyújtjuk a pizzatésztát. Ketté osztjuk a tölteléket, és a pizzatészták közepére kanalazzuk. A tészta egyik felét a másikra hajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk, majd csavarva ráhajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A megmaradt liszttel megszórjuk a tepsit, rátesszük a calzonékat, és 10-12 percig sütjük.
Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a mézet és a maradék vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a jégsalátát, a petrezselyem másik felét és a körtét. Közvetlen tálalás előtt meglocsoljuk a mézes dresszinggel. Sózzuk, borsozzuk.
A calzonét a paradicsomszósszal és a salátával tálaljuk.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.