A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet (hamarabb kész lesz, mint a rizs). Miután elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.
A csirkemelleket egy keverőtálba rakjuk, megszórjuk a baharat fűszerkeverékkel, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk és borsozzuk. Összekevejük, hogy mindenhol egyenletesen érje a húsokat a fűszer. Finomra vágjuk a fokhagymát és a kaprot. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát. A befűszerezett csirkemelleket egyenletesen elosztva felszúrjuk nyársakra.
Egy forró, száraz serpenyőbe helyezzük a nyársakat. Közepes lángon, minden oldalát, 2-3 percig sütjük - vagy amíg szépen meg nem barnulnak. Ha kész, áthelyezzük egy tányérra, és tálalásig lefedve félretesszük.
Egy keverőtálban elkeverjük a mézet, a vörösborecettel és egy kevés olíva olívaolajjal.
Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, majd belerakjuk a mandulát, a hagymát, a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon kb. 2-4 percig barnítjuk a hozzávalókat.
A bulgurt a lepirított hagymákhoz öntjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a dresszing felét és a kaprot is.
A tálalásnál, a csirkenyársnak megágyazunk a mandulás bulgurral és az egészet meglocsoljuk a maradék dresszinggel.
Jó étvágyat!
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.