Elkészítés: A spenótot a vajon megpároljuk a vékony szeletkékre vágott 6 gerezd fokhagymával, majd hozzáadjuk a tejszínt, hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön, majd belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
A császárhúst éles késsel minél nagyobb lappá vágjuk, megkenjük a fűszeres spenóttal, majd szép henger alakban feltekerjük, és jól bedörzsöljük sóval. Ezután megkötözzük, a közepén kezdjük, és így haladjunk a végek felé, ne túl szorosan – különben a töltelék kifolyhat.
Közben a sütőt 220 fokra melegítjük. A tepsi alját olajjal kikenjük, a húst beletesszük, megszórjuk a rozmaringlevelekkel, mellé dobjuk a gerezdekre szedett 1 fej fokhagymát héjastul, és a sütőben kb. 80 percig sütjük. Kivéve fóliával letakarva fél órát pihentetjük.
Köretként a maradék töltelékből formázunk egy kanál segítségével galuskákat, de krumplipürét, a sült fokhagymát és salátát is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.