Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spongyabob torta II. recept
recept
Rafinált

Spongyabob torta II.

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2012. 03. 08.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét robotgéppel verni kezdjük. Mikor már kezd összeállni, kanalanként beletesszük a cukrot. Minden kanál cukrot alaposan, olvadásig keverünk. Ha a cukros hab már elég kemény, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ha szépen összevegyült, keverőlapáttal lassú, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet.

Sütőpapírral bélelt, közepes mérető tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Míg a piskóta hűl, a töltelékhez kikeverjük a mascarponét a mogyorókrémmel, keményre felverjük a tejszínt.

A kihűlt piskótalapot 3 felé vágjuk. Az alsó lapot először a mogyorós-mascarponés krémmel, majd a tejszínhabbal kenjük meg. A második lapra ugyanígy rákenjük a töltelékeket, majd ráhelyezzük a tetejét. Így mehet a hűtőbe pihenni!

A fondant-hoz a pillecukrot egy magasfalú, hőálló tálba tesszük 2 kanál vízzel. A cukor színe szinte mindegy, mert az ételfestékkel bármilyenre színezhetjük a kiinduló színtől függetlenül. A legmagasabb hőfokra betesszük a mikróba 30 másodpercre. Ha lejárt, kivesszük, megkeverjük, majd ismét visszatesszük a mikróba, ismét keverjük. Ezt addig ismételjük, míg teljesen felolvad. Ha teljesen folyós a pillecukor, elkezdjük belekeverni az átszitált porcukrot. A folyékony masszához tesszük a sárga ételfestéket. Amíg megy kanállal, addig csak kevergessük hozzá apránként, addig is hűl. Mikor már kanállal nem lehet keverni, kezd összeállni, rátesszük egy beporcukrozott gyúródeszkára, és kézzel gyúrjuk tovább, folyamatosan adagolva hozzá a szükséges mennyiségű porcukrot, míg könnyen formázható, gyurma szerű gombócot kapunk, ami hasonlít a marcipánra. Ez akár hetekig eláll a hűtőben befóliázva, így előre is elkészíthető. Ha nagyon megkeményszik, nagyon RÖVIDEN meg lehet mikrózni, hogy újra könnyen formázható legyen.

Ezt sűrűn porcukrozott nyújtódeszkán a tetejét is porcukrozgatva a megfelelő méretre nyújtjuk. Ráterítjük a süteményre. Erre festjük rá olvasztott csokoládéval a száját, szemét, nadrágját, a fehér cukormázzal pedig kitöltjük ezeket, és megformázzuk az inget. A maradék pillecukor fondantból kigyúrmázzuk a kezeket, orrot, nyakkendőt, a lábakat és a cipőt, a mit olvasztott csokiba is mártunk.

Kész is a szupi szülinapi Spongyabob!

Megjegyzés
A díszítést persze mindenki kedvére variálhatja, az enyém így készült! Biztos, hogy a szülinapi zsúr fénypontja lesz! A receptet és a fotót Jannimorrani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.