Elkészítés: A hagymákat megpucolunk, hármat durvára kockázunk, 2 evőkanál olajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük.
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A hagymakeveréket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárjuk.
Sót, borsot, cayenne borsot, paprikát és 4 evőkanál olajat elkeverünk. A csirkét ezzel egyenletesen minden oldalán bekenjük. Zsíradékkal megkent tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (villany 200 C, légkeveréses 175 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 1,5 óra latt készre sütjük.
A maradék 1 hagymát finom kockákra vágunk. A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk tetszés szerint. 2 evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítünk. A gombákat két részletben, megforgatva 4-5 perc alatt megbarnítjuk. Az összes gombát a serpenyőbe tesszük, vajat adunk hozzá, amit megolvasztunk. A hagymakocákat hozzáadjuk, kevés ideig együtt sütjük, sóval, borssal ízesítjük. A gombákat liszttel meghintjük, majd az olajban megbarnatjuk. Sherryvel, tejszínnel és az alaplével felöntjük, felfőzzük, és keverés mellett kb. 2 percig főzzük.
A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket a szárról lecsipkedjük és feldaraboljuk. A petrezselymet a gombaraguba keverjük, sóval, borssal, pici cukorral és kevés ecettel ízesítjük.
A csirkét a sütőből kivéve darabokra szedjük, és a raguval együtt tányérokra helyezzük. Petrezselymes főtt krumpli, krokett kitűnően illik hozzá köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.