A konyhakész halat megmossuk, beirdaljuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
A lisztet, az őrölt paprikát és a zsemlemorzsát összekeverjük, és egy tálcára szitáljuk. A szárazra törölt halat 3 részre vágjuk, és a darabokat meghempergetjük a lisztes keverékben. Ezután a felhevített olajban oldalaként 4-4 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és az alaplevet vagy vizet. Csomómentesre keverjük, és kb. 5-8 percig, sűrűsödésig főzzük.
A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük és hozzáadjuk a mártás alaphoz, és ismét simára keverjük. Sóval, borssal, citromlével és cukorral ízesítjük. Rizzsel körítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.