Elkészítés: A palacsintához a 2 tojást pár percen át jó habosra verem, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, hozzáadom a sót, a vaníliás cukrot, és belereszelem a tonkababot. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj. Állás után belerakom az olajat és a szódát, lassan öntve higítom a tésztát.
3 részre is oszthatjuk, egyik felét simán hagyjuk, másik részébe chilipelyhet keverünk, harmadik felébe darált mákot. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm.
A sült fagyihoz a tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre verem.
Egy sütőlemezt vajjal kikenek, rétesliszttel megszórom, erre helyezzük a fagyigombócnál kicsit nagyobb átmérőjű fészkeket. A habfészekre kanalazzuk a fagyit, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük. Jó esetben nem olvad meg eközben a fagylalt.
A mártáshoz a tojást beleütjük egy kisebb lábasba. Kézi habverővel hozzákeverjük a cukrot, a lisztet és a citromlevet. Felöntjük a borral. Folytonos keverés közben összeforraljuk, és lekapcsoljuk az energiát.
Hűlés közben is néha kevergetjük.
Tálaláskot a tányérra ízlésesen elhelyezünk egy palacsintát, arra ráültetjük a sütőből éppen kivett sült fagylaltot, majd a még meleg boros mártással meglocsoljuk. A mákos palacsintákat étkezési mákkal megszórjuk, a chiliset esetleg chilipehellyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.