Elkészítés: A palacsintához a 2 tojást pár percen át jó habosra verem, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, hozzáadom a sót, a vaníliás cukrot, és belereszelem a tonkababot. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj. Állás után belerakom az olajat és a szódát, lassan öntve higítom a tésztát.
3 részre is oszthatjuk, egyik felét simán hagyjuk, másik részébe chilipelyhet keverünk, harmadik felébe darált mákot. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm.
A sült fagyihoz a tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre verem.
Egy sütőlemezt vajjal kikenek, rétesliszttel megszórom, erre helyezzük a fagyigombócnál kicsit nagyobb átmérőjű fészkeket. A habfészekre kanalazzuk a fagyit, majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen forró sütőben barnára sütjük. Jó esetben nem olvad meg eközben a fagylalt.
A mártáshoz a tojást beleütjük egy kisebb lábasba. Kézi habverővel hozzákeverjük a cukrot, a lisztet és a citromlevet. Felöntjük a borral. Folytonos keverés közben összeforraljuk, és lekapcsoljuk az energiát.
Hűlés közben is néha kevergetjük.
Tálaláskot a tányérra ízlésesen elhelyezünk egy palacsintát, arra ráültetjük a sütőből éppen kivett sült fagylaltot, majd a még meleg boros mártással meglocsoljuk. A mákos palacsintákat étkezési mákkal megszórjuk, a chiliset esetleg chilipehellyel.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.