Elkészítés: A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval és borssal bedörzsölöm, s beteszem a hűtőbe néhány órára.
A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, a kertben frissen szedett kakukkfüvet, rozmaringot és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a vörösbort.
Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellizálom. Rádobom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát és az almát, néhány szelet citromot, sóval, borssal, köménymaggal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és vörösbort, készre párolom.
Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem. Ezalatt kisütöm a szeletelt májat, borsozom.
A sült kacsacombot a májjal és a lilakáposztával tálalom, köretnek főtt rizst és petrezselymes burgonyát adok, esetle sárgabarackbefőttet és áfonyalekvárt is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.