Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálban a szobahőmérsékletű vajjal, rövid idő alatt összekeverjük tetszőleges sorrendben. A lényeg, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert különben egyre jobban ragadni fog. 2-3 perc munka után, fóliába csomagolva, hűtőbe helyezzük pihenni.
A málnatöltelékhez a lisztet és a darált mandulát összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral felverjük. A darált mandulás lisztet a málnához szórjuk, nagyon lassan belekeverjük, hogy ne törjön össze nagyon. A tojásfehérjehabot ezután szintén belekeverjük, fokozott figyelemmel.
Ha a tésztánk pihent eleget, kivesszük a hűtőből, a tortaforma aljába nyomkodjuk (nem kell feltétlenül kivajazni, hisz zsiradék a tésztában is van). A málnás tölteléket elegyengetjük a tésztán, majd előmelegített sütőben, 165°C-on légkeveréssel 30-35 perc alatt készre sütjük.
A túrókrémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a túrót összekeverjük. Külön a tejszínt habbá verjük. Az elkészült tejszínhabot a túrókrémbe forgatjuk, majd csokoládéforgácsot szórunk hozzá, és azt is beledolgozzuk. A csoki forgácsból hagyjunk egy keveset a díszítéshez is.
A túrókrémet habzsákba töltjük, és a megsütött, de már kicsit kihűlt torta tetejére, cseppformákban kinyomkodjuk. Megszórjuk a maradék csokiforgáccsal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.