Előkészítés: A rizst megmossuk, és sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Az ananászt hosszában kettévágjuk, a húst kivágjuk úgy, hogy a héj egyben maradjon. Az ananász középső részét kivágjuk, a húsát kis darabokra aprítjuk. A paprikát - ha szeretjük egy kis erős paprikát is - megmossuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat egy wokban, és megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a rákot, a paprikát, a mazsolát és a rizst, majd kb. 3 percig pirítjuk. Ráöntjük a húslevest, belekeverjük az ananászt, átforrósítjuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A rizskeveréket az ananászhéjakba töltjük. A töltött ananászt a sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt átforrósítjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 753 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.