Elkészítlés: A szép húsos zöldpaprikákat megmossuk, megtörölve a tűzhely lapjára tesszük – gáztűzhelynél vastag védőlemezt tegyünk alá –, és kis lángon átsütjük. Tálba tesszük, egy kissé megsózzuk, és letakarjuk, hogy a gőzben álljon.
Ezután vékony héját lehúzzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, és kisebb üvegekbe rakjuk, hogy lehetőleg egyszeri használatra elfogyjon.
A szokásosnál savanyúbb ecetes salátalevet készítünk, megsózzuk, megcukrozzuk, felforraljuk, és még forrón a paprikára öntjük. Tetejére kb. ujjnyi olajat öntünk, lekötjük, és a forrástól számított fél óráig lassan kigőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.