Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát (vagy szalámit.) Hozzáadjuk a paradicsomszószt és egy kevés vizet. Megkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
Beletesszük a rizst, és felöntjük annyi folyadékkal, hogy ellepje. Ezután hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és felszívja a ragu levét.Főzés közben gyakran átkeverjük, nehogy letapadjon. Akkor van kész, ha a ragu nagy részét felszívta a rizs. Ezután félretesszük, hogy kihűljön.
Felkockázzuk a mozzarellát, és előkészítjük a felvert tojásokat, illetve a zsemlemorzsát.
Amikor langyos vagy kézmeleg a rizs, fogunk egy maréknyit belőle, és ovális gombócokat formázunk, a közepükbe mozzarella darabkát nyomva. Óvatosan dolgozunk, nehogy szétessen.
Amikor megvagyunk, jöhet a panírozás. Nem kell lisztbe forgatni, csak a tojásba és a zsemlemorzsába, majd forró olajban addig sütjük, amíg minden oldala aranybarna lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.