Egy közepes fazék aljára olívaolajat csorgatunk, amibe beletesszük a két evőkanál vajat. Mindezt addig hevítjük időnként kavargatva, míg lágy és aranybarna nem lesz. (4-5 perc) Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, a sonkát, a rizst, aztán további 2 percig, laza keverő mozdulatok mellett pirítjuk. Erre azért van szükség, hogy a rizsszemekre rátapadjon az olaj.
Hozzáöntjük a fehérbort, aztán addig főzzük, amíg majdhogynem el nem párolog. Ez nagyjából további 2 percet jelent. Ha ezzel megvagyunk, lassan, kicsi adagokban hozzáadjuk a húsleves alaplevet is. Ezután addig főzzük, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
15- 20 perc elteltével beleöntjük a zöldborsót, kicsit elkeverjük, majd további 2 percig főzzük. Ha ezen túl vagyunk, a fazék tartalmát kikanalazzuk egy tálba, aztán az egészet megszórjuk a parmezánnal és a petrezselyemmel. Alaposan dolgozzuk össze az így kapott masszát.
Előkészítjük a terepet a panírozáshoz. Ha a rizses-sajtos massza kihűlt, akkor nedves kézzel, kicsi golyókat formázunk belőle, melyek közepébe egy kocka mozzarellát rejtünk. Az így kapott golyókat először megforgatjuk a lisztben, aztán tojásban, majd zsemlemorzsában, végül pedig bő, forró olajban kisütjük őket. Papírtörlőre téve felitatjuk a fölösleges olajat, és már tálalhatjuk is.Magában is nagyon finom az arancini, de például tökfőzelék mellé is kínálhatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az arancini, az olasz rizsgolyó
Megjegyzés
A megadott mennyiségből kb. 10-12 rizsgolyót készíthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.