A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáforgatjuk a rizst és a borsót, majd felöntjük a borral. Nagy lángon, kevergetve addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.
Ekkor mérsékeljük a hőt, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez az alaplét, mindig megvárva, amíg felszívja az előző adag folyadékot. Addig folytatjuk, míg a rizs felveszi az összes alaplét, és meg puhul. Közben megsózzuk.
A kész rizsben elkeverjük a vajat és a reszelt mozzarellát, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe legalább 3 órára.
A hideg rizsben elkeverjük a tojást, majd a masszát 8 részre osztjuk. Benedvesített kézzel golyót formázunk belőlük. A rizsgolyókat meghempergetjük a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában, majd a közepesen forró olajban, forgatva aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.