Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sushi vegyesen japán omlettel és füstölt lazaccal recept
recept
Mester

Sushi vegyesen japán omlettel és füstölt lazaccal

90 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 08. 13.

Elkészítés

Elkészítés: Először a sushi rizst készítem el, mert annak hűlnie kell. Egy nagyobb tálba öntöm a rizst, és folyó víz alatt addig mosom, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz felette, ekkor átszűröm egy szitára, ahol lecsepegtetem, majd állni hagyom fél órát.

Ezután egy nagyobb fedeles edényben 1 liter vizet teszek fel forrni, ebbe öntöm a lecsepegtetett rizst, kevergetem, hagyom felforrni, pár perc forralás után lefedem, és kis lángon hagyom 15-18 perc alatt ragacsossá és puhára főni.

Elkészítem az ecetes öntetet. Egy hőálló tálba öntöm az ecetet a cukrot és a sót, majd mikróban 1 percet melegítek rajta, és addig keverem, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hagyom kihűlni.

A megfőtt rizsről a fedőt leveszem, átszedem a rizst egy laposabb tálba, lazítom lapáttal, és hagyom egy kicsit hűlni. Majd meglocsolom az ecetes öntettel, és lazán átkeverem az egészet, ha kihűlt, akkor letakarom. (Legjobb visszatenni a lábosba és a fedőt rátenni.)

Amíg a rizs fő, addig elkészítem a japán omlettet: egy szögletes serpenyőre lesz szükségem, ebben kevés olajat melegítek, majd a cukorral, sóval, olajjal és egy pici tejjel felvert tojást 3-4 részletben megsütöm úgy, hogy az első adagot a serpenyő szélébe visszagörgetem egy lapát segítségével, és a többi részletben pedig mellé öntöm a tojást, és folyamatosan ráfordítom, egy roládot készítek belőle. Lapáttal lenyomom, hogy szorosabban tapadjon egymáshoz minden réteg. Ha elkészült, hagyom kihűlni, és 1 cm-es csíkokra vágom.

A többi zöldség előkészítése: az uborkát és az avokádót megpucolom és vékony csíkokra vágom, az uborkánál a belső magokat kivágom. A kaliforniai paprikát és a darabka póréhagymát vékonyra felvágom, végül a füstölt lazac szeleteket is csíkokra vágom.

A sushi összeállítása: egy bambusz tekerőt fóliával beborítok, erre kerül a száraz nori lap a fényes felével lefelé. Vizes kézzel kiveszek a kihűlt rizsből egy jó maréknyit, ezt eldolgozom az algalapon, a végén hagyok egy csíkot, amire csak pár szem rizst kenek, ezek fogják összeragasztani a tekercset a végén. Tetszés szerint elrendezem a közepén a tölteléket, mindenből jusson mindenhova, majd óvatosan lefogva kézzel feltekerem, ezután a bambusszal is megformázom, de nem kell szorosan nyomni, csak finoman formázni. Az elkészült tekercseket tálcára gurítom és a hűtőbe teszem.

A fordított tekercshez az algalapra szintén rányomkodok egy marék rizst, meghintem szezámmaggal, majd fóliát teszek rá és megfordítom. Ezután közvetlenül az algalapra pakolom a tölteléket, van, amelyikre húzok az ujjbegyemmel egy csík wasabi pasztát, van, amelyikre nem. Ezután kézzel ezt is óvatosan feltekerem, a fóliára figyelek, hogy a 2 fólia ne tekeredjen össze. Majd kívülről rajta hagyva a fóliát ezt is a hűtőbe teszem.

Amikor elfogyott a rizs, a tekercseket kiveszem, és vizes, nagyon éles késsel tetszés szerinti vastagságúra szeletelem. Minden vágás között a kés élét lemosom, mert rátapad a rizs, és utána csak csúnyán lehetne szeletelni.

Tálaláskor a szójaszószba 1 cm-es darabka wasabi pasztát keverek egy tálkában, és ezt kínálom mellé.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Klasszikus töltött káposzta recept
Recept
Mester

Klasszikus töltött káposzta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Zsanna szerző profilképe

Zsanna

Melengető édesburgonya-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Melengető édesburgonya-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Halpogácsa remoulade-mártással recept
Recept
Egyszerű

Halpogácsa remoulade-mártással

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bárányos quesadilla recept
Recept
Rafinált

Bárányos quesadilla

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos bácskai rizses hús recept
Recept
Rafinált

Hagyományos bácskai rizses hús

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Rizses hús csirkemellből recept
Recept
Egyszerű

Rizses hús csirkemellből

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.