A kekszeket robotgépben összeaprítjuk és az olvasztott vajjal összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk. Az oldalára is tehetünk a kekszből, ha szeretnénk egy kis peremet neki, de ez elhagyható. Hűtőbe tesszük, amíg a többi hozzávalót készítjük. (A tortaforma oldalára célszerű vax papírt teszünk, esetleg sütőpapírral kibéleljük, hogy egyszerűbb legyen kivenni a kész tortát a formából.)
A ropogós réteghez a pisztáciát megtisztítjuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit sütőben megpirítjuk. Amíg kihűl, a cukrot a vízzel összemelegítjük 180 fokig. A pisztáciát robotgépbe tesszük, ráöntjük a cukorszirupot, a pisztáciaolajat és összedolgozzuk.
Amíg a gép dolgozik, felolvasztjuk az 1 tábla fehércsokit mikróban, majd alaposan hozzákeverjük. A masszát egy kerek szilikonformába egyengetjük és mélyhűtőbe tesszük. A szilikonforma lehetőleg kisebb átmérőjű legyen, mint a tortaformánk.
A krémhez a 1,5 tábla fehércsokit mikróban felolvasztjuk és alaposan összekeverjük a mascarponével és a 2 evőkanál pisztácia pasztával.
A kekszes alap eddigre megdermedt, így mehet rá a most elkészült krém fele. Erre kerül a fagyasztóból kivett ropogós réteg, melyre egyenletesen elosztjuk a krém megmaradt részét. Visszatesszük a hűtőbe amíg a ganache elkészül.
1,5 tábla fehércsokit mikróban felolvasztunk, összekeverjük 1 nagy evőkanál pisztáciapasztával és 1dl tejszínnel. A torta tetejére simítjuk.
A félretett pisztáciaszemeket ízlés szerint egészben, vagy összetörve a tetejére szórjuk. 1/2 tábla fehércsokit összeolvasztunk egy kevés pisztáciapasztával és a tetejére csorgatjuk. Igazi mediterrán csemege!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.