Elkészítés: A meghámozott sütőtököt és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe, és a levét csepegtessük le. A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert, a római köményt és a mustármagot tegyük egy mozsárba, és őröljük meg.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott hagymát, és kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az őrölt fűszerkeveréket, és pároljuk még pár percig. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sütőtököt, a krumplit, a mézet, és reszeljük rá a megtisztított gyömbért. Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a húsleveskockát és a chilit. Forraljuk ki, majd mérsékelt hőfokon főzzük puhára.
Ezután tegyük bele a levesbe a lecsepegtetett csicseriborsót, és ízesítsük a citromlével. Pár percig még főzzük, hogy az ízek jól összefőjenek.
Az elkészült levest botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsünk utána.
Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejére frissen őröljünk borsot, kanalazzuk rá a tejfölt, majd így kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.