Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal, valamint mézes-fűszerkeverékkel.
Egy másik tálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele az olajat is.
A teljesen kihűlt sütőtökpürét és a banánt villával alaposan nyomkodjuk össze.
A száraz keverékbe öntsük bele az aszalt áfonyát, és keverjük össze. Ezután kanalazzuk hozzá a pépesített sütőtököt és a banánt, majd fakanállal keverjük kissé össze. Végül öntsük bele a cukros-tojásos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze, majd a muffinformákba kanalazzuk bele a masszát. (Amennyiben nem szilikonos a muffinforma, akkor béleljük ki papírral, mielőtt belekanalazzuk a masszát.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a muffinokat a formában, majd szedjük ki egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A mázhoz keverjünk össze 4-5 evőkanál porcukrot egy kevés citromlével, hogy éppen csak folyós legyen, majd csorgassuk rá a teljesen kihűlt muffinok tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.