Elkészítés: A tököt egy kevés vajon megfuttatjuk. A tejet a cukorral és a narancshéjjal összeforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a zsemlemorzsát és a fahéjat. Sűrű masszává főzzük, majd a végén belekavarjuk a sütőtököt is.
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat. Ezután egy tojássárgával egybegyúrjuk, annyi tejfölt téve hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Fél órára hűtőbe rakjuk.
A tészta 2/3-át 3-4 milliméteresre nyújtjuk, tepsibe tesszük, és előmelegített 180 fokos sütőben zsemleszínűre sütjük. Kivesszük, ráhelyezzük a tölteléket, elsimítjuk rajta, majd a a maradék tésztát kinyújtjuk, és csíkokra vágva rárakjuk. A csíkokat tojássárgával megkenjük, és visszatesszük a sütőbe 25 percre. Tálaláskor tetszés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.