Előkészítés: A tésztához a vajat/margarint, a porcukrot, a tojást, a lisztet és 1
csipet sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 1/3-2/3 részre osztva 2 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük. Félreteszünk 1 gerezd diót, a többit durvára vágjuk.
Elkészítés: A töltelékhez 15 dkg kristálycukrot, a narancsszörpöt és a citromlét kisebb lábasban felolvasztjuk, világosbarnára pirítjuk. Másik lábaskában elkeverjük a maradék 20 dkg kristálycukrot, a tejszínt, vajat/margarint és a mézet, 2-3 percig szelíden forraljuk. A pirított-szörpös cukorhoz adjuk, összeforraljuk, majd lehúzzuk az edényt a tőzről, a krémbe keverjük a diót, és hagyjuk kihűlni. Kikenünk vajjal/margarinnal egy 26 cm átmérőjű, lapos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A nagyobb tésztacipót lisztezett munkalapon 3 mm vastag, 32-34 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, feltekerjük a nyújtófára, és a formába terítjük-nyomkodjuk úgy, hogy a
szegélye 1-2 cm-nyire túllógjon a peremén. Alját villával megszurkáljuk, belesimítjuk a tölteléket. A túllógó tésztaszegélyt visszahajtjuk a töltelék tetejére, és megkenjük tojássárágájval. A kisebbik cipót 26 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a töltelék tetejére terítjük, szegélyét a visszahajtott tésztára nyomkodjuk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, villával átlósan megcsíkozzuk-cifrázzuk, és a közepére ültetjük a félretett diót. Középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tortaszerűen szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.