Elkészítés: A húsgolyókhoz a vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük. A darált húshoz hozzáadjuk az összes alapanyagot (vöröshagymát, vizet, tojást, sót, borsot és a 2-3 evőkanál zsemlemorzsát - annyi kell belőle, hogy jól összefogja a masszát).
Ezeket egy nagy tálban kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 5-10 percig pihentetjük. Majd kb. 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
A sütéshez az olaj és a vaj felét összeolvasztjuk egy teflonserpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, hőálló tálra szedjük, és fóliával letakarva melegen tartjuk. Ezután a serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, és ugyanígy elkészítjük benne a többi húsgolyót is a maradék vajon-olajon.
A mártáshoz a zsiradékba - amiben az utolsó húsgolyók sültek - belekeverünk 2 evőkanál lisztet és a pirospaprikát. Kicsit megpirítjuk, és a húslevessel felöntjük, besűrítjük. Ízesítjük a fehérborssal és a szójaszósszal. A végén hozzáadjuk a tejszínt. Ha szükséges, még kevés sót adunk hozzá. Mérsékelt tűzön néhány perc alatt, kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.
A húsgolyókat sült vagy főtt burgonyával, valamint a tejszínes mártással megöntözve tálaljuk. Elengedhetetlen mellé a vörösáfonya- vagy ribizlilekvár.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.