A lisztre ráöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a sót és a tojások sárgáját, és egy fakanállal összekeverjük, majd a lisztezett asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, a fánkok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, és letakarva pihentetjük kb. 1/4 órán keresztül.
Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk, és a fánkokat a lyukas felével lefelé tesszük bele, először fedő alatt sütjük 1-2 percig, majd a másik oldalukra fordítva fedő nélkül világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk. Porcukorral meghintve kínáljuk, lekvárt adunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.