Langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzádunk egy evőkanál lisztet, és fedővel lefedve felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, csipet sóval elkeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a felfuttatott élesztőt.
Vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd addig gyúrjuk-dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor megszórjuk liszttel tetejét, alá is hintünk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, a kezünkkel, lisztezett deszkán kb. egy centi vastagra kihúzogatjuk, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük.
Egy nagyobb egényben ősges mennyiségű zsiradékot hevítünk, de vigyázzunk, túl forró ne legyen, mert megégnek a fánkjaink miközben belül nyers marad.
A kiszaggatott fánkok közepét kissé benyomjuk az ujjunkkal, majd, a pihentetéskor alul lévő felével felfelé forró zsiradékba helyezzük, és fedő alatt pár perc alatt aranybarnára sütjük az egyik felét. Megfordítjuk, és fedő nélkül újabb pár percig sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük és a reszelt citromhéjjal elkevert vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.