Elkészítés: A cukros tejben először az élesztőt felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és az olajjal alaposan összegyúrjuk. 1 órát meleg helyen pihentetjük, majd 4 cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként ujjnyi vastagságú téglalapra kinyújtjuk. Először négyszögletesre vágjuk, majd azokat átlósan 2 részre vágjuk fel.
A töltelékhez a szalámit összekeverjük a
mascarponéval és a reszelt sajttal. A tésztaalap szélesebb végére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk. Kifli alakúra feltekerjük.
Az így kapott kifliket tepsibe tesszük, tetejüket a simára kevert tojással és a sörrel kenjük meg. Lenmaggal megszórjuk, majd forró sütőbe toljuk, és közepes hőfokon pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.