Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet egy csipet sóval, levesszük a tűzről, és beleöntjük a tejet. Hozzáadjuk a krumplipüréport, kb. 1 percig állni hagyjuk, és alaposan összekeverjük.
A tojást kikeverjük a túróval, a cukorral, beleszórjuk a mazsolát, a mandulát, a citromhéjat és a fahéjat. Alaposan összedolgozzuk a krumplipürével.
Lisztezett deszkán rudat sodrunk belőle, 14 szeletre vágjuk, és kissé ellapítjuk.
Felforrósítjuk a margarint, a lepényeket megforgatjuk lisztben, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a zsiradékban. Konyhai papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük.
A lepényeket megszórjuk fahéjas porcukorral, és almakompóttal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.