Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra a hagymákat, a paradicsomot és a zöldpaprikát aprítom, a káposztát átmosom, kinyomkodom.
A vöröshagymát a felhevített zsiradékban üvegesre dinsztelem, majd megfuttatom rajta a fokhagymát. A húst fehéredésig pirítom rajta, majd sózom, borsozom, pirospaprikával meghintem, és kevés vízzel elkezdem párolni. Közben babérral, egész borssal, köménnyel, csipet borsikafűvel ízesítem. Kb. fél óra múlva hozzáteszem a káposztát, felöntöm kevés vízzel, együtt tovább párolom, amíg a hús és a káposzta megpuhul.
Közben a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek, kb. 2 dl vízzel kikeverem, majd a káposztára öntöm, elkeverem, pár percig főzöm, közben csipetnyi cukorral és kaporral lágyítom az ízeket.
Rövid pihentetés után tejföllel és kenyérrel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.