Előkészítés: A mártáshoz a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Megszórjuk a liszttel, átpirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, 3-4 percig főzzük. Belekeverjük a mustárt, sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
A körethez a kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk, sósvízben pár perc alatt előfőzzük, közben a tésztát is kifőzzük. A vajat felforrósítjuk, a kelbimbót a hagymával megpároljuk benne, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sáfrányt, összeforraljuk. A leszűrt metélttel összeforgatjuk.
A halat megmossuk, leszárítjuk, majd 4 szeletre vágjuk, szezámmagba mártjuk a nem bőrös felét. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a lazacszeletek mindkét oldalát kb. 4-4 percig sütjük benne, először a bőrös felét, majd a szezámmagosat.
Tányérra szedjük a kelbimbós tésztát, mellétesszük a halat, és a mustármártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.