Elkészítés: A margarint habosra keverjük 1 evőkanál sóval. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a joghurtot és az olajat, beleütjük a tojásokat és a felfutott élesztős tejet. Rugalmas pogácsa tésztát gyúrunk.
4 felé osztjuk, az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, félretesszük, a másik cipót is ugyanakkorára nyújtjuk, majd megkenjük a sós margarin felével, rátesszük a másik kinyújtott tésztát, kicsit összenyomkodjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, és bőven megszórjuk szezámmaggal. Háromszögletűre felvágjuk úgy, hogy a kést 45 fokos szögben tartjuk.
A másik két cipóval is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsire tisztes távolságra rakjuk egymástól, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. 200 fokon 25-30 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.