Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, fahéjjal, szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kihűljön. Leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.
A tojássárgákat és az egész tojást vízgőz felett a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az Amaretto likőrt, és tovább habosítjuk, már hidegen (vízgőz nélkül).
Az amaretti kekszek felét durva darabokra törjük, az aszalt szilvát apró kockára vágjuk, és mindkettőt a tojáskrémhez adjuk, óvatosan belekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd szintén a tojáskrémhez keverjük, lassú mozdulatokkal.
A szilvapürét fóliával bélelt formába töltjük, majd erre öntjük az tojásos-tejszínes krémet, a végén kirakjuk a tetejét a félretett egész amaretti kekszekkel (ami tálaláskor a semifreddo alja lesz). Fagyasztóba helyezzük, míg meg nem dermed.
A kész semifreddót tálra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát róla, és szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.