Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180C-ra.
A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük. Hozzáöntjük a vanília-kivonatot.
4 egyszemélyes clafoutis- vagy pitetálkát kivajazunk. A szilvát cikkekre vágjuk, és tetszés szerinti mintában lerakjuk a formákban. Megszórjuk a szilvákat porcukorral. Ráöntjük a tésztát, és kb. 35-40 percig sütjük, amíg aranysárgára sül, és már nem remeg.
Langyosan tálaljuk, porcukorral és pirított mandulaszeletekkel megszórva. Nyáron egy gombóc vaníliafagyit is adhatunk hozzá. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.