Elkészítés: A szilvát kevés őrölt fahéjjal és cukorral összekeverem, és kicsit állni hagyom. Egy kivajazott jénai edénybe belerakosgatom a szeletelt kalácsot.
A vajat felolvasztom, hozzáadom a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd jó összekeverem, hogy a cukor felolvadjon. A tojásokat habosra keverem, majd hozzáöntöm a cukros tejhez. A kalácsszeletek között elhelyezem a szilvát, és az egészet egyenletesen meglocsolom a tojásos öntettel.
185°C-ra előmelegített sütőben (alufóliával letakarva) 30 percig sütöm.
A fehércsokoládés öntethez a tejszint és a tejet felforralom, belereszelem a gyömbért. Amikor már a gyömbér íze kiázott, leszűröm, a csokoládét hozzáadom, és felolvadásig melegítem.
A kalácspudingot a gyömbéres csokiöntettel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.