Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, belerakom a paprikát, a borsot, a sót és a kockára vágott húst. Lefedem, és hagyom párolódni.
Közben el készítem a palacsintatésztát. A lisztet, a tojást, a sót, a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, és apránként adom hozzá a többi tejet, ellenőrzöm az állagát, és szódavízzel hígítom. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök.
Ellenőrzöm a húst, ha kell, pótolom a levét vízzel, hogy sok szaftja legyen, hisz ez lesz a mártás. Mikor a hús puha, a pörköltet kiszedjük a szaftból, és aprítóval vagy húsdarálón ledaráljuk. 1 kanál lisztet csomómentesre kavarunk egy kevés vízzel, belerakjuk a tejfölt, és apránként a szafthoz öntjük, összefőzzük.
A palacsintákat megtöltjük a darált hússal, és a tejfölös mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.