Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, belerakom a paprikát, a borsot, a sót és a kockára vágott húst. Lefedem, és hagyom párolódni.
Közben el készítem a palacsintatésztát. A lisztet, a tojást, a sót, a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, és apránként adom hozzá a többi tejet, ellenőrzöm az állagát, és szódavízzel hígítom. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök.
Ellenőrzöm a húst, ha kell, pótolom a levét vízzel, hogy sok szaftja legyen, hisz ez lesz a mártás. Mikor a hús puha, a pörköltet kiszedjük a szaftból, és aprítóval vagy húsdarálón ledaráljuk. 1 kanál lisztet csomómentesre kavarunk egy kevés vízzel, belerakjuk a tejfölt, és apránként a szafthoz öntjük, összefőzzük.
A palacsintákat megtöltjük a darált hússal, és a tejfölös mártással tálaljuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.