Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a cukros tojássárgájával. A kakaóport és a lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tésztához.
Kivajazunk egy tortaformát, a piskótatésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, meggyet vagy koktélcseresznyét.
Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-1,5 órát hűtsük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.