Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a cukros tojássárgájával. A kakaóport és a lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tésztához.
Kivajazunk egy tortaformát, a piskótatésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, meggyet vagy koktélcseresznyét.
Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-1,5 órát hűtsük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.