Elkészítés: A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi a babérral és az egészben hagyott, behasított vöröshagymával, csak mérsékelten sózom.
A leveszöldségeket aprítom, kb. félidőben a csülökhöz adom, sózom, ízlés szerint fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.
A szokásosnál sötétebb fokhagymás-pirospaprikás rántást készítek, kevés vízzel kikeverve a leveshez adom. Újraforrásnál hozzáadom a csipetkét, zöldfűszerrel meghintem, kevés citromlével, csipet cukorral lágyítom az ízeket, így forralom lassan készre néhány percig.
Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.
Úgy is készíthetjük, hogy kb. 2 dl tejfölt a leveshez keverünk, de nálunk van, aki inkább nélküle kedveli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.