Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevét félretesszük, kicsit hűlni hagyjuk, áttörjük.
Közben kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, majd benne a húst fehéredésig. Kevés pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel, hozzáöntjük a burgonya főzőlevét is, sóval, borssal, majoránnával, tárkonnyal ízesítjük, mérsékelt hőfokon főzzük, amíg a hús félpuha lesz, majd beleadjuk a zöldbabot és a zöldségeket, utána ízesítünk, és puhára főzzük a leves belevalóit.
Közben a gombóchoz a krumplit, a liszttel és a tojással egy tálban összegyúrjuk, és enyhén lisztezett tálcára gombócokat formázunk.
Amikor a levesünkben minden megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzákeverjük a tejszínt, kevés forró levessel kikeverjük, és behabarjuk a levest. Amikor újra forr, beleadjuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg a leves felszínére a gombócok feljönnek. (Fakanállal óvatosan kicsit segítünk, hogy nehogy letapadjon némelyik az edény aljára.) A végén utána ízesítjük kevés tárkonnyal, esetleg kevés ételízesítővel, pici cukorral, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.