Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, hideg vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A cukkínit leöblítjük, nem hámozzuk meg, csak a szárvégeit vágjuk le. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgarépát leszűrjük, konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet.
Elkészítés: A spenótot csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, fedő alatt 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk, nagyjából felaprózzuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Szűrőtálba fektetünk egy tiszta vászonszalvétát, és nagy lyukú reszelőn előbb belereszeljük a cukkínit, majd a burgonyát. A szalvéta sarkait összefogva-megtekerve kicsavarjuk a nedvességet a zöldségekből, mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a spenótot, a párolt hagymát, a sárgarépát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot és a csipet szerecsendiót. Megszórjuk a liszttel, és összekeverjük a tojássárgájákkal. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk kétujjnyi olajat, beleteszünk 4-6 evőkanálnyi masszát, kanálháttal egyenként ellapítjuk őket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon pirosra sütjük (vigyázat, ha túl gyorsan sülnek, belül nyersek maradnak!). A rösztiket papírkendőre szedjük, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül. Előmelegített tálra halmozzuk, salátalevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Sült húsokhoz, virslihez, gombához köretként adhatjuk; sajttal megszórva, vegyes idénysalátával önálló étel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.