Elkészítés: A gombóchoz a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a porcukorral és a fahéjjal. Belekeverjük a grízt, kevergetve sűrűre főzzük, kivesszük a fahéjat, és a tejbegrízt lefedve puhulni és hűlni hagyjuk.
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és darabokra vágjuk. A citrom héját lereszeljük. A szőlőlevet a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a rebarbarát, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, amíg elolvad. Kivesszük a rebarbara felét egy tálkába, a maradékot botmixerrel péppé zúzzuk, szitán átpasszírozzuk, majd a félretett rebarbarát visszatesszük. (Ez a szósz jól illik túrógombóc mellé is.)
Közben a diót kissé megpirítjuk, 2 evőkanálnyit a tejbegrízbe keverünk.
Vízbe mártott fagyis vagy evőkanállal gombócokat szaggatunk ki a masszából. Megszórjuk a maradék dióval meg a porcukorral, és mentalevelekkel díszítve, a rebarbaraszóssszal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.