Elkészítés: A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel (én kisebb darabokra vágtam). A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kezd összeesni, adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és a paprikát, majd pár percig pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, és keverjük alaposan össze. Közben ízlés szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Pároljuk tovább még pár percig, hogy a zúza kissé összeessen és levet engedjen. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd öntsük fel a vízzel. Ezután forraljuk ki, majd alacsony hőfokon, csak egy kicsi rést hagyva fedjük le, és főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, és ha szükséges, pótoljuk a vizet és a fűszereket.
Ameddig a zúza készre fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de tésztával, nokedlivel vagy éppen főtt krumplival is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.