A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk.
Egy edénybe olajat és vajat teszünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdjük benne párolni a hagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Amikor már kellően megpárolódott, megszórjuk egy pici pirospaprikával, jól összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, jól kiforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
Végül hozzá tenni az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatni, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.
Tálaláskor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát vagy rizst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.