Kimérjük a hozzávalókat és a szódán kívül mindent csomómentesre keverünk.
Ezután pihentethetjük kicsit, majd lassan annyi szódát adagolunk, folyamatos keverés mellett a tésztához, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a massza!
Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk elő (nem kell túl forróra) és kenjünk ki némi olajjal, ezután egy kisebb merőkanálnyi masszát oszlassunk el egyenletesen a serpenyőben. Vigyázzunk, mert ez a palacsinta nem pirul meg könnyen, inkább hagyjuk kicsit fakóra, mert kiszáradhat!
Ha az egyik fele megsült, fomegfordítjuk, és kb. még fél percig sütjük.
Megkeressük a kedvenc lekvárunkat, vagy a csokis mogyorókrémünket, megtöltjük, és jó étvággyal elfogyasztjuk!
Megjegyzés
Szereted a palacsintát, de nem fogyaszthatsz tejet? Akkor ez a recept pont neked való! 8-10 palcsinta elkészítéséhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.