Elkészítés: A három tojásból piskótát sütünk. A tésztát kihűtjük, és rátesszük arra a tálcára, amelyiken tálalni akarjuk. Ha papíralátétet is szeretnénk alátenni, akkor azt is most kell alátenni.
A tészta köré tesszük a tortakarikát, majd a 3 dl tejből és a pudingporból készült pudingot még melegen ráöntjük a tésztára, és hagyjuk hűlni.
A zselatint feloldjuk a tejben, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínhez, majd kemény habbá verjük. A tejszínből kiveszünk kb. 2 dl habot a díszítéshez.
Hozzáadjuk a gyümölcsjoghurthoz a felvert tejszínhabot (esetleg a joghurt ízének megfelelő gyümölcsdarabokat is tehetünk bele), 2 evőkanál porcukrot is hozzáadunk, majd a pudingra simítjuk.
A tetejére gyümölcsöt teszünk, erre pedig az elkészített tortazselét.
1-2 óra múlva levesszük a tortakarikát (előtte éles késsel körbevágjuk) és a megmaradt tejszínhabbal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.