Előkészítés: A bordákat leöblítjük, gyengén kiverjük, fél órára besózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, húsát felkarikázzuk, 2 paradicsomot leforrázzunk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A bőrös szalonna szeletkéket tarajosra bevagdossuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a bordákat lisztbe forgatjuk, és az olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Áttesszük őket egy nagyobb lábasba. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát és 2 gerezd áttört fokhagymát, felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk, néhány percig erős tűzön forraljuk, majd a húsra öntjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Közben meghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát. Kivesszük a bordákat a lábasból, melegen tartjuk. A paprikás lébe dobjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt majdnem puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat). A maradék fokhagymával ízesített, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük a zöldbabszálakat. Leszűrjük, csokorba szedjük, 5-6 szálanként a baconszeletekbe göngyöljük, tepsire tesszük, és 5 percig sütjük. A bőrös szalonna kakaskákat serpenyőben pirosra sütjük, hegyüket 1 kávéskanál pirospaprikába mártjuk. Elhabarjuk a lisztet 4 dl tejfölben, a burgonyás-paprikás léhez keverjük, visszatesszük a lábasba a húst, és szelíd tűzön további 5 percig forraljuk. A burgonyát a mártással együtt mélyebb tálba szedjük, a tetejére rendezzük a bordákat, ráfektetjük a zöldbabkötegeket, és meglocsoljuk 1 dl tejföllel. A szalonna kakasokkal és paradicsomgerezdekkel díszítve forrón tálaljuk. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.