Előkészítés: A halat (hagyjuk kiengedni) leöblítjük. Alaposan megmossuk a burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, és áttörjük. Közben a répát, a zellert, a póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A zöldségeket a halszeletekre tesszük, halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük. A tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk, a fólia végeit eltekerjük. Pár helyen villával megszurkáljuk a fóliát. Lábasba 6-8 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, a citromlevet, felforraljuk, Közben a hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, szintén a vízbe tesszük. Amikor forr a víz, takarékra tesszük, belehelyezzük az alufóliás halat, 10-15 percig lassan főzzük. Amikor elkészült, kiszedjük a vízből.
A kapormártás
Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és amikor habzik, beleöntünk a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert (vagy ugyanennyi húslevest, kockából). Kiforraljuk, ha kell, sózzuk, és beletesszük a kaprot, a tejszínt, majd ismét forraljuk lassan 1-2 percig. Ha valaki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet. Kibontjuk a halakat, és beletesszük a mártásba.
A körethez a brokkolirózsákat sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük. Az áttört burgonyát összekeverjük a vajjal és a forró tejjel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ha szükséges átmelegítjük kicsit, majd belekeverjük a tojások sárgáját és tálaljuk. Mellétesszük a brokkolit, a haltekercseket, bevonjuk mártással, és citrommal, kaporral díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 442 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.