Előkészítés: A halat (hagyjuk kiengedni) leöblítjük. Alaposan megmossuk a burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, és áttörjük. Közben a répát, a zellert, a póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A zöldségeket a halszeletekre tesszük, halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük. A tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk, a fólia végeit eltekerjük. Pár helyen villával megszurkáljuk a fóliát. Lábasba 6-8 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, a citromlevet, felforraljuk, Közben a hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, szintén a vízbe tesszük. Amikor forr a víz, takarékra tesszük, belehelyezzük az alufóliás halat, 10-15 percig lassan főzzük. Amikor elkészült, kiszedjük a vízből.
A kapormártás
Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és amikor habzik, beleöntünk a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert (vagy ugyanennyi húslevest, kockából). Kiforraljuk, ha kell, sózzuk, és beletesszük a kaprot, a tejszínt, majd ismét forraljuk lassan 1-2 percig. Ha valaki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet. Kibontjuk a halakat, és beletesszük a mártásba.
A körethez a brokkolirózsákat sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük. Az áttört burgonyát összekeverjük a vajjal és a forró tejjel, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ha szükséges átmelegítjük kicsit, majd belekeverjük a tojások sárgáját és tálaljuk. Mellétesszük a brokkolit, a haltekercseket, bevonjuk mártással, és citrommal, kaporral díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 442 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.