Elkészítés: A tésztához a túrót áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját krémesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával és a narancshéjjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a túrót. Végül kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és lazán a tésztába forgatjuk.
Palacsintasütőben felforrósítunk kevés margarint, és a tészta negyedéből egy lepényt, majd hasonló módon még hármat sütünk. A lepényeket két villával szétcsipkedjük, és a maradék felolvasztott margarinin minden oldalukat aranybarnára sütjük.
A kompóthoz a rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőben picit karamellizáljuk, gyorsan hozzádobjuk a rebarbarát, ráöntjük a málnaszörpöt, a narancslevet, és ha kell, kevés vizet. 5-6 percig pároljuk.
Az édes tésztafalatokat porcukorral és fahéjjal meghintve, a rebarbarával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.