Elkészítés: A káposztát kinyomkodom, és egyenletesen elterítem a tepsi alján.
Vagy kiolvasztott szalonnával szórom meg és meglocsolom a kiolvadt zsírjával, vagy olajat öntök rá vékonyan.
Megszórom pirospaprikával, szemes borssal, egész köménnyel.
Ráteszem a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket.
Tetejére foltokban tejfölt csorgatok.
Cikkekre vágott krumplival lefedem az egészet, sózom, borsozom.
Erre fektetem a kolbászkákat.
Az egészet sütőpapírral és alufóliával fedem le, majd forró sütőben megpárolom. A mennyiségtől föggően változik a párolás ideje. A fenti mennyiséggel 2 órát biztosan rá kell szánni.
Amikor a krumpli megpuhult, le lehet szedni a takarást, majd vissza a sütőbe, hogy a kolbászok megpiruljanak.
Tálalásnál adjunk mellé kenyeret, hogy a bő szaftot lehessen mivel tunkolni. A tányérra még tehetünk egy kis tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.