Elkészítés: 1. A céklát fóliába tekerve megsütjük 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt.
2. A tésztát összedolgozzuk (3 tojás, 5 tojássárgája, 40 dkg liszt, 3 evőkanál olívaolaj, 2 mokkáskanál só), és pihentetjük egy órát.
3. A megpuhult céklát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a kecskesajthoz, hozzáadjuk a többi alapanyagot is (2 tojás, 1 evőkanál torma, 2 evőkanál morzsa, 1 csokor petrezselyem és 2 szál zöldhagyma apróra vágva), sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük.
4. A tésztát kinyújtjuk (3 mm vékonyra), rákenjük a tölteléket, és konyharuha segítségével úgy tekerjük fel, mint a beiglit. A tészta szélén hagyunk egy 3 cm-es részt, ahova nem teszünk tölteléket, ezt tojással lekenjük, és bezárjuk a tekercset.
5. A feltekert tésztát fakanál nyelével 5 cm-ként lenyomjuk, és késsel elvágjuk (így jönnek létre a táskák). Konyharuhával letakarva pihentetjük, közben elkészítjük a mártást.
6. 5 dkg vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a sárfányt hozzáadjuk, felöntjük fehérborral, befőzzük a felére, hozzáöntjük a levest és a tejszínt, 15 percig főzzük. Összeturmixoljuk, átszűrjük, és kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
7. A cukorborsót 3 dkg vajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg egy csipet vaníliás cukrot adunk hozzá.
8. A táskákat lobogó sós vízben megfőzzük, a szósszal és a cukorborsóval forrón tálaljuk.
Elkészítés: 1 óra 40 perc
Fogyasztható: azonnal
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.