Apáchoz a filtertasakot 1,5 dl vízzel leforrázzuk, és hagyjuk állni kb. 6 percig. Ezután kiemeljük, és a teát hűlni hagyjuk.
A citromfűszárat vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott gyömbért finomra vágjuk. A marinádhoz a teát összekeverjük a fokhagymával, a citromfűvel, a mézzel, a halszósszal és a sherryvel. A megmosott, leszárított csirkemellfiléket egy tálban megöntözzük a marináddal, és letakarva a hűtőben pácoljuk egy éjszakán át.
Másnap a kínai tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy felforrósított wokba vagy mély serpenyőbe kevés olajat öntünk. Felengedés nélkül rádobjuk a fagyasztott zöldséget, és gyakori kevergetés mellett jól átsütjük kb. 5 perc alatt. A tésztát is a serpenyőbe tesszük, és melegen tartjuk.
Tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 1-2 ek olajat, és a pácból kiemelt csirkemellfiléket hirtelen körbepirítjuk, majd fedő alatt lassú tűzön készre sütjük kb. 15 perc alatt. Közben apránként rálocsoljuk a pác felét. Végül a húst alufóliába csomagolva pihentetjük 5 percig.
A zöldséget és a tésztát megöntözzük a maradék páclével. Állandó keverés közben felmelegítjük, majd megsózzuk.
Az alufóliából kicsomagolt húst ferdén felszeleteljük, és a zöldséggel, valamint a tésztával együtt, adagonként tányérokra rendezzük. Korianderrel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.