Elkészítés: A piskótát készítjük el először. A tejet, a vajat, az olajat és a cukrot egy tálba tesszük vízgőz fölé, és kevergetve felolvasztjuk a hozzávalókat. Jó forró legyen. Ezután a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, majd egyesével belekeverjük a sárgájákat. Belekeverjük folyamatos keverés mellett a citromlevet is, és vékony sugárban csurgatva a forró cukros tejet is.
Egy 25 x 25 cm-es keretre sütőpapírt applikáltam, és ebbe töltöttem a piskótát, megjegyzem, valamivel nagyobba is nyugodtan mehet. 170 fokon alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt készre sütjük.
A keretből kiszabadítjuk, de papírostul tekerjük fel még melegen a piskótát, és hagyjuk kihűlni.
Innentől kezdve bármivel tölthetjük, én egy kis tejfölös-pudingos-gyümölcsös töltelék mellett döntöttem. Ehhez megfőztem a pudingot. A tej 3/4-ét felforraltam a vaníliás cukorral, a maradék 1/4 részben elkevertem a pudingport. Amikor forrt, belekevertem a pudingos tejet, folyamatosan keverve besűrítettem, majd fóliával lefedve hagytam kihűlni.
A feketeribizli nekem fagyasztott volt, így egy kis lábasban felmelegítettem némi cukor társaságában. Ezután átpasszíroztam az egészet.
A tejfölt elkeverjük porcukorral (attól függ a mennyisége, milyen gyümölcsöt használunk és milyen az ízlésünk), némi vanília-aromával, majd a gyümölcspéppel és a pudinggal. A puding darabos maradhat, ekkor átpasszírozzuk még egyszer (ha szükséges).
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk 5-10 percre, majd kinyomjuk belőlük a vizet, és egy kis tálban pár másodperc alatt megolvasztjuk. Folyamatos keverés közben vékony sugárban a tejfölös alaphoz keverjük, és megvárjuk, míg kissé meghúz.
A kihűlt piskótát kitekerjük, majd a krémmel megkenjük nem túl vastagon a felületének 3/4-ét. Nem az egészet, mert úgyis tolja a tészta magával a krémet. Feltekerjük, fóliába csomagolva a hűtőben dermesztjük 2-3 órát (én egy éjszakát).
Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.